Computer Adventures
Ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του software και του hardware (ανάθεμα την ώρα...)




Έχοντας περάσει οκτώ μήνες περιμένοντας να μπω στο ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet, ώστε να έχω κανονικό 2play, και έχοντας στείλει δεκάδες mail, έχοντας μιλήσει άπειρες φορές στο τηλέφωνο με ανθρώπους που δεν ήξεραν την τύφλα τους, αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου με την HOL.
Αφού πρώτα βέβαια, είχα καταντήσει περίγελος της γειτονιάς, καθώς ΟΛΑ τα σπίτια τριγύρω μου είχαν internet με ταχύτητες 15Mbps, ενώ εγώ ακόμα ήμουν κολλημένος στο 1Mbps.
Ακόμα και η γιαγιά στο απέναντι αυθαίρετο, κατέβαζε ολημερίς από το YouTube με 800Kb/s. Άσε που κάθε φορά που περνούσα μπροστά από το σπίτι της, μου πέταγε χλευαστικά: “Να σου κάψω ένα ντιβιντί με το τελευταίο του Λαζόπουλου; Το κατέβασα από το Γιουτούμπ”
Αποφάσισα λοιπόν να βάλω το 2play της HOL, που εκτός των κλασικών έδινε ΚΑΙ ένα επιπλέον - δωρεάν- νούμερο τηλεφώνου που ξεκινά από 213. Έβαλα την υπογραφή μου στην αίτηση χωρίς δισταγμό και έστειλα το ρημαδο-fax.
Μετά αρχίσανε οι ομορφιές.

Read More...

 




Δεν ξέρω αν έχω αναφέρει ποτέ ότι, αν κάτι μου την σπάει περισσότερο από το να αγοράζω ελαττωματικά προϊόντα, είναι η διαδικασία η οποία απαιτείται για να επιστρέψεις το ελαττωματικό προϊόν. Διαδικασία η οποία συνήθως περιλαμβάνει αδιέξοδες συζητήσεις με νέο-προσληφθέντες πωλητές, οι οποίοι χρειάζονται manual για να χρησιμοποιήσουν ακόμα και οδοντογλυφίδα. (πρέπει να είναι προαπαιτούμενο προσόν στις προσλήψεις σε καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας.)
Ακόμα βλέπω εφιάλτες με τον πωλητή στο Πλαίσιο, ο οποίος μόλις του έδωσα το καταφανώς ελαττωματικό Qtek 9090 (650 ευρώ πριν 3 χρόνια παρακαλώ!), που ο ίδιος μου είχε πουλήσει την προηγούμενη μέρα, είπε: “Α, καλέ, κι άλλο από δαύτα. Το έκτο που μας φέρνουν πίσω σε μια βδομάδα. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αλλάξω, δεν έχετε φέρει την συσκευασία.”
Έπρεπε να χρησιμοποιήσω όλη μου την ευγένεια και την διπλωματία ώστε να καταφέρω να τον πείσω ότι αν δεν μου δίνανε άλλο Qtek, όντως θα έτρωγα όλα τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τα κουλουράκια, θα έπινα όλο τον καφέ και θα σνίφαρα όλη την άχνη ζάχαρη από το τραπεζάκι στην είσοδο και μετά θα ξέρναγα μεγαλειωδώς πάνω στις τηλεοράσεις, τα Laptop, τις ψηφιακές μηχανές και τα pc.

Read More...

 




“Κακομοίρη...Αφού το θέλεις τόσο πολύ, γιατί δεν αγοράζεις ένα Mac;” ακούγεται μια γυναικεία φωνή πίσω από τον ώμο μου, την ώρα που τελειώνω την εγκατάσταση του Mac4Lin στο Ubuntu μου. Μα το Θεό γυναίκα, τόσο ελαφρύ περπάτημα πρέπει να είναι έγκλημα σκέφτομαι, αλλά δεν λέω τίποτα. Πάλι καλά που δεν πορνό-σερφάρω.
“Δεν θα 'σαι καλά βέβαια. Και proprietary software και να πληρώσω κιόλας; Άσε που το Ubuntu μου είναι 10 φορές καλύτερο από οποιοδήποτε OSX.”
“Ναι, καλά, για αυτό το σηματάκι της apple είναι παντού στον υπολογιστή σου. Άλλωστε έχω ακούσει ότι τα Mac έχουν και ανώτερο hardware.”
Να τα μας. Hardware, λέει. Που το ξέρει τώρα αυτή το hardware; Έτσι όπως πάμε σε λίγο θα συζητάμε για γκόμενες πίνοντας μπύρες.
“Ναι, καλά, άσε μας τώρα. Έχει τίποτα να φάμε;”
“Θα σου φέρω λίγο μηλόπιτα που πάει και με τον υπολογιστή σου. Α, και που 'σαι, ο Νουσούρ απέναντι πουλάει κάτι μπλουζάκια Nautical 5 ευρώ το ένα. Άμα θες να σου πάρω δυο τρία.”
Βρε άι παράτα μας.
Όμως οι αμφιβολίες που με μαεστρία έχει σκορπίσει γύρω μου, έχουν βρει – δυστυχώς το ομολογώ- γόνιμο έδαφος. Άλλωστε και το OSX, Unix λειτουργικό δεν είναι; Ε, ναι και η Apple όντως φημίζεται για το hardware της. Σε Intel επεξεργαστές παίζει πια, και στο κάτω κάτω βάζω ότι θέλω. Ίσως και Ubuntu. Άσε που θέλω εδώ και καιρό να πειραματιστώ σε mixed environments με Linux, Mac και Windows clients.

Read More...